Meer info

 Kwaliteit boven kwantiteit

De Nederlandse consument wordt steeds kritischer over de kwaliteit van het eten. Er is een duidelijke trend te bespeuren: We willen goed, verantwoord voedsel en zijn bereid hiervoor iets meer te betalen.

beterleven_2sterren_188x97[1]Mme Poulet verkoopt alleen scharrelkippen. Deze Scharrelhoenen zijn zwaarder, wat vetter en hebben steviger vlees dan een gewone kip omdat ze de kans hebben gekregen langer en onder betere leefomstandigheden te groeien.

Dat proef je, gegarandeerd.

Alle Mme Poulet producten zijn bovendien huisgemaakt. De scharrelkippen worden gekruid met een uniek kruidenboeket. En de Mme Poulet producten bevatten geen chemische smaak- en geur toevoegingen. Van voedsel weggooien wordt Mme niet vrolijk, dus de gegrilde kippetjes worden tot op het bot gebruikt: in de soep, in salades of in stoofpotjes.

 

Gemak dient de mens

De fastfood en thuisbezorgservices doen hun best om op de gezonde trend in te haken. Meestal zonder succes. Ze blijken niet in staat te bieden wat Madame Poulet wel biedt:

Vers, verantwoord en gezond eten van hoge kwaliteit voor uw eigen deur, in uw buurt of straat bereid.

 

Rôtissoire 

In Zuid-Europese contreien zijn grilkippen van het spit de normaalste zaak van de wereld.

Het is vreemd dat dit fenomeen in Nederland niet is doorgedrongen terwijl veel Nederlanders het idee van vers gegrilde kip van het spit aanspreekt, al is het maar omdat het ze doet denken aan Franse marktjes en zwoele Zuid-Europese avonden.

In de Mme Poulet wagen is een authentieke, Franse rôtissoire ingebouwd. Deze grill maakt het mogelijk om de Scharrelhoenen op authentieke, Franse wijze te bereiden.

Rotisol[1]

 

Citroen HY

De Mma Poulet wagen is inmiddels een bekend fenomeen in Haarlem en omgeving. De wagen – een Citroen HY (voor de kenners: officieel is het een HW) – heeft tot de jaren 80 van de vorige eeuw als ambulance in het Nederlandse leger gediend. Dit type staat ook bekend als ‘de Akkermans’. De firma Akkermans in Oud-Gastel heeft de carrosserie van dit bijzondere type gebouwd.

In de jaren 80 is de wagen door de Domeinen verkocht aan een partikulier. Het was zijn bedoeling om de wagen te restaureren, maar hier is weinig van terecht gekomen. Tot eind 2013 heeft de wagen in een schuur in het oosten van het land staan wachten op betere tijden. De originele benzinemotor is in die tijd vervangen door een HY diesel motor.

10 mei 2014 064

Eind 2013 is de wagen ontdekt door de mannen van de firma HY’s Mooi uit Gouderak. De wagen bleek perfect voor Mme Poulet en in maart 2014 zijn we gestart met de restauratie. Er is een andere motor in gezet – weer een benzinemotor – en de hydraulische achteras is vervangen door een gewone as. Verder is de carrosserie helemaal onder handen genomen. Op facebook staan tal van foto’s van dit restauratieproject.

Sinds mei 2014 rijdt de wagen door en rond Haarlem.